Model prerez koe

S povpreno povrino ve kot 21 kvadratnih metrov (pri odraslih) je koa najveji organ v telesu in tehta priblino 8 kilogramov. S pomojo tega visokokakovostnega modela koe se pouite o plasteh koe in zelo pomembnih namenih, ki jim sluijo. Koa je prikazana 80-krat poveana, tako da je mogoe podrobno videti tudi najmanje strukture. Zaradi magnetnih povezav ga je mogoe enostavno razstaviti za bolji prikaz in predstavlja tri najpomembneje dele koe: loveko lasie, dlan in hrbet dlani. Na modelu je predstavljena mikroanatomska predstavitev papilarne plasti (npr. Lokalizirana na dlani), mikroanatomska predstavitev mreaste plasti (npr. Lokalizirana na zadnji strani dlani). Vzdolni prerez skozi lasie loveka z lasnim meikom in koreninskim ovojem. Magnetne povezave omogoajo enostavno in hitro loevanje treh delov
Vse plasti koe (povrhnjica, usnja in podkonica) in mikroskopske strukture, kot so ivci, posode in otipna telesa, so prikazane v anatomsko natanni predstavitvi.
Koa, zaitni pokrov telesa:
Zdrava koa nas iti pred zunanjim svetom, saj je vodoodporen, izolacijski it pred bakterijami, umazanijo in drugimi tujki, ultravijolinimi sonnimi arki in ekstremnimi temperaturami. Opremljen je z ivci in nam omogoa prosto gibanje in doivljanje sveta (otipljiv obutek). ivci sluijo kot neposredni spojnik od zunaj do naih moganov in s tem koa deluje kot pomemben regulatorni indikator za tekoine in regulacijo temperature naega telesa.
Anatomski modeli imajo mone magnete, ki omogoajo pritrditev na magnetne stenske ploe za laji ogled. To je e posebej koristno pri pouku anatomije in biologije, ko lahko celoten razred usmerimo na doloene anatomske strukture, modeli pa morajo biti dobro vidni vsem. Poleg tega pritrditev z magnetom omogoa hitro in enostavno odstranitev po pouku, ko je treba modele znova pospraviti.
Velikost: 34 x 39 x 15,5 cm, tea: 1,8 kg

Kontakt

Sporoilo:
poisti      polji